nederland

Protestantse Kerk klaagt Nederland aan om illegalenbeleid

Door Arne Hankel - 08 februari 2013

Bij de Raad van Europa is door de Conferentie van Europese Kerken een klacht ingediend tegen Nederland over de behandeling van illegalen. Dat gebeurde namens de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), die is lid van de conferentie.

De klacht is ingediend bij het Europees Comité voor Sociale Rechten.

Sociaal Handvest

De PKN vindt dat Nederland bij illegalen het recht van mensen op voedsel, kleding, medische bijstand en onderdak, zoals dat in het Europees Sociaal Handvest is beschreven, onvoldoende nakomt. De kerk vraagt de regering al jaren dat illegalen niet op straat worden gezet.

Als het Europees Comité de klacht gegrond vindt, wordt de Nederlandse regering opgeroepen haar beleid aan te passen. De behandeling van de klacht kan een half jaar tot een jaar duren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.