nederland

‘SNS-bankiers verdacht van omkoping en fraude’

Door Shari Deira - 18 februari 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek naar fraude binnen SNS REAAL uitgebreid. Drie inmiddels geschorste interim-managers van SNS Property Finance zijn aangemerkt als verdachte.

Dat melden bronnen rond het onderzoek aan De Telegraaf. Vorige week werden voormalig directeur Buck G. en zijn financiële rechterhand Angelique S. gearresteerd.

Arrestaties

Het OM verdenkt de managers van betrokkenheid bij omkoping, oplichting en witwassen. Naar verwachting zullen er nog meer arrestaties worden verricht.

Ook enkele vennootschappen hebben inmiddels een verdachtenstatus gekregen. Afgelopen weekend heeft de politie onder meer een inval gedaan bij Consus Services, het Utrechtse adviesbedrijf van Buck G.

Betalingen

G. wordt verdacht van fraude en belangenverstrengeling. Hij vertrok vorig jaar november bij de bank en zou betroken zijn geweest bij geheime betalingen aan personen bij SNS Property Finance. Door de wanpraktijken zou de ondergang van de bank zijn versneld.

Vanwege de aanhoudende problemen nationaliseerde de staat SNS REAAL op 1 februari. Dat kost de staat zo’n 3,7 miljard euro.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.