nederland

Vader overleden Anass blijft overtuigd van misdrijf

Door Shari Deira - 19 februari 2013

De vader van de dertienjarige Anass Aouragh, die begin deze maand dood werd gevonden in Wassenaar, blijft erbij dat zijn zoon geen zelfmoord heeft gepleegd. Volgens de man is er sprake van een misdrijf.

Dat zegt de vader van Anass in een interview op de website jalal.tv. De politie stelde na forensische onderzoeken vast dat de jongen zelfmoord heeft gepleegd.

Bos

‘Het is duidelijk voor mij. Mijn kind is vermoord. Het is gewoon een misdrijf,’ zegt de vader van de jongen. Voor de man zijn er nog veel vragen over de dood van zijn zoon niet beantwoord. Het is volgens de vader niet logisch dat zijn zoon zelfmoord pleegt in het bos.

Hij wijst erop dat zijn zoon voor de zelfdoding nog gewoon folders heeft rondgebracht. Anass zat op de bewuste dag ook in de bibliotheek en ging kleren kopen. ‘En op een gegeven moment komt hij hier en denkt hij: “Oh, ik ga zelfmoord plegen?” Dat is flauwekul.’

Lichaam

Voor de vader van Anass staat het vast: ‘Ik heb het lichaam van mijn zoon gezien na de autopsie. Voor mij zijn er duidelijke tekenen dat hij vermoord is.’

De dertienjarige Anass kwam begin deze maand niet thuis na het rondbrengen van folders. Een dag later werd zijn lichaam gevonden in Wassenaar. De jongen zat op het Adelbert College in Wassenaar en werd ernstig gepest.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.