nederland

Verdachte Baflo: ik heb op deze aardbol niets te zoeken

Door Servaas van der Laan - 11 februari 2013

De man die wordt verdacht van de tweevoudige moord op zijn vriendin en een politieagent in Baflo heeft tegenover de rechtbank spijt betuigd voor zijn daden. ‘Ik heb op deze aardbol niets meer te zoeken,’ sprak Alasam S. berouwvol.

De man deed de uitspraken tijdens de laatste zittingsdag voor de Groningse rechtbank.

Het Openbaar Ministerie eiste maandag een levenslange gevangenisstraf voor S. omdat er in beide gevallen sprake zou zijn van moord met voorbedachten rade.

Geen slecht mens

‘Maar als iemand denkt dat ik dat allemaal met opzet heb gedaan, dan heeft hij het mis. Ik ben niet perfect, maar ik ben ook niet zo’n slecht mens,’ zei S.

De verdachte maakte gebruik van de gelegenheid om de ouders van zijn toenmalige vriendin Renske Hekman te bedanken voor de steun die hij nu nog van hen krijgt. ‘Ik ben een afgewezen asielzoeker. Renske heeft mij niet afgewezen. Ze heeft mij veel geleerd.’

Brandblusser

S. sloeg op 13 april in 2011 met een brandblusser de hersens van Renske Hekman in. Daarna schoot hij de toegesnelde agent Dick Haveman met diens dienstwapen dood.

De verdediging noemde een levenslange gevangenisstraf  ‘onmenselijk lang’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.