nederland

Verdachten aangehouden, monstrans terug in Utrecht

Door Shari Deira - 14 februari 2013

De politie in Utrecht heeft donderdag drie mannen aangehouden die worden verdacht van het stelen van de monstrans uit museum Catharijneconvent in Utrecht. Bij de arrestatie zijn losse delen van de monstrans teruggevonden.

Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. Het gaat om drie mannen van 21, 25 en 35 jaar.

Plastic

De monstrans werd op 29 januari gestolen uit het Utrechtse museum. De politie startte direct een groot onderzoek. Op grond van recherchewerk hield de politie de verdachten uit Maarssen en Utrecht in de gaten.

Woensdagavond zag de politie dat de mannen een in plastic gewikkeld voorwerp in een auto legden. Agenten volgden de mannen en hielden het drietal aan op de snelweg A27 bij Gorinchem. Ze bleken het altaarstuk bij zich te hebben.

Arrestaties

Vermoedelijk waren de mannen onderweg naar België. De politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties worden verricht.

Op de dag van de roof drong een man het Catharijneconvent binnen. De roof was in 2 minuten gebeurd, bleek uit beelden van de bewakingscamera maar verliep niet geheel vlekkeloos. De dader verloor het meest kostbare deel van de monstrans.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.