nederland

Verdachten ernstige mishandeling Oosterhout melden zich

Door Shari Deira - 26 februari 2013

Drie verdachten van de zware mishandeling in Oosterhout hebben zich dinsdagmiddag gemeld bij de politie. Het gaat om drie jongemannen van 17, 17 en 18 jaar met in hun kielzog ouders en advocaten.

De politie heeft de jongens gearresteerd. Verwacht wordt dat de twee andere verdachten snel zijn achterhaald.

Bewusteloos

Maandagavond toonde de politie beelden van het schokkende incident op zaterdag 19 januari. Op het filmpje is te zien hoe vijf jongemannen een 25-jarige man in elkaar slaan en hem bewusteloos achterlaten in het uitgaansgebied van Oosterhout.

Het slachtoffer liep een blauw oog op, een tand door de lip en een beschadigde neus op. Na de uitzending van opsporingsprogramma Bureau Brabant ontstond op internet een zoektocht naar de daders vergelijkbaar met de klopjacht op de daders van de mishandeling in Eindhoven.

Namen

Eerder vandaag meldde de politie al dat er 24 bruikbare tips zijn binnengekomen naar aanleiding van de uitzending. Ook meldde zich iemand bij de politie die op internet ten onrechte met de mishandeling in verband werd gebracht.

In de tips zijn meer namen genoemd. ‘Het is aan ons om de juiste namen en daders te vinden,’ zegt een woordvoerder. ‘De rechter beslist uiteindelijk of iemand schuldig is en welke strafmaat wordt toegepast.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.