nederland

Badr voorbeeld voor verdachte mishandeling Oosterhout

Door Servaas van der Laan - 14 maart 2013

Kickbokser Badr Hari is het grote voorbeeld van een van de verdachten van de mishandeling in Oosterhout. De 17-jarige Stivan zegt erg tegen de bokser op te kijken.

De jongen was donderdagavond te gast bij Pauw en Witteman om zijn verhaal te doen over de schoppartij in het uitgaanscentrum van Oosterhout.

De donderdag vrijgekomen Stivan, zelf ook een kickbokser, zei tijdens de uitzending dat de van mishandeling verdachte Badr Hari een groot voorbeeld voor hem is.

Ook maakte hij van de gelegenheid gebruik om te benadrukken dat het slachtoffer de mishandeling zelf zou hebben veroorzaakt. Hij zou tegen de jongens hebben gezegd dat ze geen normaal Nederlands konden spreken.

Helpen

Ook zei Stivan de jongen nooit hebben willen mishandelen. Hij dacht dat zijn vrienden in de problemen waren geraakt en wilde ze helpen.

Toen het slachtoffer voor dood op de grond lag, zou hij zijn vrienden hebben opgeroepen om de schoppartij te staken.

Excuses

Stivan, die wordt verdacht van doodslag, zei zijn excuses te willen maken, aan iedereen, maar vooral naar zijn trainer. ‘Ik had het kickboksen nooit in het openbaar mogen gebruiken’. Ook zei de verdachte spijt te hebben van zijn daden.

Vier van de vijf verdachten zitten nog in hechtenis omdat zij meerderjarig zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.