nederland

Consumentenbond: kortingsites vaak juist niet voordelig

Door Kelly van Alphen - 21 maart 2013

Kortingsites zijn soms helemaal niet zo voordelig. Geregeld worden producten voor een lagere prijs aangeboden, maar het komt ook voor dat de sites juist duurder zijn dan de oorspronkelijke aanbieders.

Dat schrijft Metro donderdag naar aanleiding van onderzoek van de Consumentenbond.

‘Vervelende verrassingen’

‘Hoewel internetkorting kan lonen, kan je een aanbieding toch beter even tegen het licht houden om vervelende verrassingen te voorkomen,’ zegt Sandra de Jong, woordvoerder van de Consumentenbond.

Geregeld komt het voor dat prijzen bij kortingsacties niet goedkoper blijken dan de gangbare prijs. Zo kost een menu voor twee volgens de site Goldendeals 99 euro bij Shore Club in Huizen, maar vermeldt de site van het restaurant zelf een prijs van 74 euro.

Kwart goedkoper

Van de vijfentwintig acties die zijn bekeken op tien verschillende kortingsites, bleken er achttien een kwart voordeliger dan de aanbieder. Toch is De Jong sceptisch: ‘Een veelgehoorde klacht is dat een uitje of cursus steeds is volgeboekt’.

Ook is het vaak onduidelijk waar de consument zijn klachten kwijt kan. Kortingsites nemen namelijk vaak alleen de verantwoordelijkheid van de levering op zich.

In het aprilnummer van de Consumentengids kunnen internetters tips vinden voor het kopen van producten of diensten op kortingsites.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.