nederland

Doodgeschoten man Amsterdam blijkt gezochte crimineel

Door Shari Deira - 17 maart 2013

De man die zaterdagavond werd doodgeschoten in Amsterdam blijkt een gezochte crimineel te zijn. Het gaat om de 21-jarige Rida Bennajem, die op de Nationale Opsporingslijst stond.

Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. De politie gaat uit van een liquidatie.

Arrestatie

Bennajem wordt gezocht voor een gewelddadige overval op een juwelier in Leiden in januari vorig jaar. Tijdens die overval werd geschoten op de juwelier en de politie. De politie had 5.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot de arrestatie. Diverse opsporingsprogramma’s hebben aandacht besteed aan de zaak.

Kort na 23.00 uur hoorden bewoners van de Comeniusstraat een aantal schoten. Bennajem werd diverse keren van dichtbij beschoten. Hulpverleners probeerden de jongeman nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

De omgeving van de schietpartij werd afgezet vanwege de zoektocht naar eventuele daders. Er zijn in deze zaak nog geen arrestaties verricht. De politie is nog op zoek naar getuigen van het schietincident.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.