nederland

Excuses commissaris van de Koningin voor duur feest

Door Arne Hankel - 27 maart 2013

Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland Jan Franssen (VVD) heeft woensdag tijdens de vergadering van Provinciale Staten uitgebreid zijn excuses aangeboden voor een door de provincie georganiseerd exclusief feest ter waarde van 33.000 euro.

Dat meldt Binnenlandse Bestuur woensdag.

Besloten genootschap

Franssen kwam vorige week onder vuur te liggen na vragen van de PVV over de organisatie van een duur feest voor een besloten Haags genootschap, waar hij zelf lid van is. Het feest voor de leden van het besloten genootschap Le Cercle Cigogne, kostte de provincie 33.000 euro.

Dat is bijna drie keer zo veel als de nieuwjaarsreceptie van de provincie Zuid-Holland.

Volgens de leden van Provinciale Staten past het organiseren van duur feest niet bij de soberheid die het regionale overheidsbestuur moet uitstralen.

Motie van wantrouwen

‘Ook ik ben geschrokken van de rekening,’ aldus Franssen. Hij zei woensdag dat hij onvoldoende sturing heeft gegeven en nam de volledige verantwoordelijkheid voor de escalatie van de kosten.

De meeste fracties waren tevreden met de excuses van de commissaris van de Koningin. Een motie van wantrouwen van de PVV was vervolgens kansloos.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.