nederland

KNVB haalt hele amateurclub uit de competitie

Door Shari Deira - 18 maart 2013

De amateurvoetbalclub VV ZTS uit Zaandam is door voetbalbond KNVB uit de competitie gehaald na een aantal incidenten. Aanleiding voor de schorsing is het beledigen en becommentariëren van een scheidsrechter door een elftal in februari.

Dat heeft de KNVB maandag laten weten. Alle elftallen en teams van de club zijn voor een jaar geschorst.

Uitzonderlijk

De club was al een aantal keer gewaarschuwd door de KNVB voor andere voorvallen. Spelers zouden in november een arbiter hebben geschopt, meldt het Noordhollands Dagblad.

Volgens een woordvoerder van de voetbalbond is de maatregel vrij uitzonderlijk en wordt die niet zomaar opgelegd. De club kan nog in beroep gaan tegen de schorsing en een ontheffing aanvragen. ‘Vaak gebeurt dat niet en blijft de schorsing gehandhaafd.’

Neus

Door de schorsing kunnen alle teams van de club ook volgend seizoen niet spelen.

Zondag werd bekend dat vorige week een 21-jarige scheidsrechter zwaar is mishandeld na een potje zaalvoetbal in Leiderdorp. Spelers waren het niet eens met een beslissing en sloegen de jongeman in zijn gezicht. Het slachtoffer hield een dubbele kaakbreuk en een gekneusde neus over aan het incident.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.