nederland

Lesbische moeders Turks pleegkind duiken onder

Door Arne Hankel - 15 maart 2013

De negenjarige Turkse Yunus en zijn twee lesbische pleegmoeders zijn ondergedoken vanwege de ophef die in Turkije is ontstaan over islamitische kinderen die in Europa worden grootgebracht door homoseksuele en christelijke ouders.

Dat meldt Bureau Jeugdzorg aan verschillende media, schrijft De Telegraaf.

Veiligheid

In overleg met de gemeente, Jeugdzorg en de politie is besloten het gezin uit Den Haag voor hun eigen veiligheid onder te brengen op een geheim adres.

Yunus woont al sinds zijn babytijd bij het lesbische stel. Zijn biologische moeder voert in de Turkse media echter een verwoede strijd om haar zoon terug te krijgen.

Yunus afstaan

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan brengt volgende week een bezoek aan Nederland. In Turkije kondigde hij aan het gezin te willen bezoeken om zo de druk op de Nederlandse moeders op te voeren om Yunus af te staan.

Niet naar school

Bureau Jeugdzorg wil dat de vrouwen en de jongen met rust worden gelaten. ‘De woede van sommige Turken heeft een enorme impact op het gezin,’ zegt een woordvoerder vrijdag tegen de NOS.

‘Ze worden voortdurend aangesproken, terwijl ze juist hartstikke goed voor Yunus zorgen.’ De jongen gaat voorlopig niet naar school.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.