nederland

Lichaam gevonden bij zoekactie echtpaar Groningen

Door Shari Deira - 05 maart 2013

Bij de zoekactie naar het vermiste echtpaar in Groningen heeft de politie één lichaam gevonden in het Hoendiep. Het stel wordt sinds maandagavond vermist.

Eerder bevestigde de politie dat er een tweede lichaam was gevonden, maar dat blijkt onjuist. Of het gevonden lichaam de vermiste man of vrouw is, kan de politie nog niet bevestigen.

De man (70) en vrouw (68) hadden een boot te koop staan en zou maandag een mogelijke koper ontmoeten. Van die afspraak is het stel niet teruggekeerd, maar de boot is een paar kilometer verder wel teruggevonden.

Helikopter

De politie zegt dat er bloedsporen zijn gevonden op de boot. Familie van het echtpaar werd ongerust en is op zoek gegaan. De auto van de man en vrouw vonden zij terug in Hoogkerk, waar de boot waarschijnlijk oorspronkelijk lag afgemeerd.

De auto was niet gestolen en de persoonlijke spullen van de twee waren er nog. Met behulp van een helikopter en warmtecamera’s is de politie op zoek gegaan naar het vermiste stel. Ook zijn een team duikers en de Mobiele Eenheid ingezet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.