nederland

OM trekt uitleveringsverzoek na brute mishandeling in

Door Shari Deira - 25 maart 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft van ten minste een van de verdachten van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven het verzoek om uitlevering ingetrokken. De advocaat van de verdachte Ismail B. heeft dat maandag te horen gekregen.

Het OM wil niet reageren op het nieuws en zegt later vandaag met een persbericht te komen. Het is niet duidelijk waarom het verzoek om uitlevering is ingetrokken.

Klopjacht

De Belgische rechter oordeelde eerder dat de vijf verdachten aan Nederland mogen worden uitgeleverd. Het hof in Antwerpen zou het hoger beroep van de jongemannen tegen deze uitspraken woensdag behandelen.

In januari was er veel te doen om de gewelddadige mishandeling in Eindhoven. De politie gaf beelden van het incident vrij, wat leidde tot een klopjacht op de verdachten.

Drie verdachten meldden zich bij de politie in Nederland en werden aangehouden. Vijf verdachten meldden zich bij de Belgische politie. De jongemannen werden niet aangehouden en mochten al snel naar huis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.