nederland

Onderzoek: tarieven parkeergarages opnieuw gestegen

Door Shari Deira - 04 maart 2013

De tarieven voor parkeergarages zijn het afgelopen jaar opnieuw gestegen. Het tarief voor automobilisten die hun auto in een garage willen parkeren, steeg vorig jaar met gemiddeld 9 procent.

Dat blijkt uit een onderzoek van Detailhandel Nederland onder tachtig parkeergarages. Automobilisten betalen gemiddeld 14 procent te veel doordat garages hen per uur laten betalen.

Inflatie

De tariefstijging liep bij de verschillende garages nogal uiteen. De stijging was met 50 procent het hoogst bij de Plazagarage in Rotterdam. Bij meer dan 60 procent van de garages steeg de prijs meer dan de inflatie.

Als het aan de PvdA ligt, moeten automobilisten in gemeentelijke parkeergarages per minuut gaan betalen in plaats van per uur. De partij komt deze week met een initiatiefwet hiervoor.

‘Het komt voor dat automobilisten voor een vol uur betalen, ook als ze maar 5 minuten geparkeerd staan,’ zegt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken tegen het AD. ‘Dat is oneerlijk en onnodig. Je belt ook per seconde en je betaalt aan de pomp per millimeter.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.