nederland

Opnieuw sneeuw op komst, snijdende kou houdt aan

Door Shari Deira - 11 maart 2013

Het winterse weer is voorlopig nog niet voorbij. Meteorologen voorspellen voor vandaag en komende nacht opnieuw sneeuwbuien. Vooral het zuiden van Nederland heeft last van het winterse weer.

Dat meldt weerinstituut KNMI maandag. In het zuiden van het land blijft er sneeuw vallen, waardoor er een laag van 5 tot 10 centimeter kan ontstaan. In Limburg gaat het mogelijk 27 uur lang sneeuwen.

IJsdag

Het blijft ook vandaag snijdend koud in het hele land. Dankzij de krachtige noordoostenwind is de gevoelstemperatuur min 10 graden.

Volgens weeronline.nl is het goed mogelijk dat maandag de eerste maartse ijsdag wordt sinds 2005. Op een ijsdag komt de temperatuur gedurende de hele dag in De Bilt niet boven het vriespunt.

Zon

Ook dinsdag sneeuwt het nog in het zuidoosten. In de loop van de dag zal de sneeuw wegtrekken. In andere delen van het land is het droog en schijnt de zon geregeld.

De rest van de week blijft het winters, voorspellen meteorologen. Vooral ’s nachts vriest het flink en aan de kust blijft de kans op sneeuw bestaan. Komend weekend stijgt de temperatuur, maar neemt de kans op sneeuw toe.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.