nederland

Oranje strik is officiële logo inhuldiging Willem-Alexander

Door Arne Hankel - 04 maart 2013

Een grote oranje strik zal alle officiële activiteiten sieren die worden georganiseerd rond de inhuldiging van Willem-Alexander tot nieuwe koning. Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft maandag het logo gepresenteerd.

Het beeldmerk zal gelden als keurmerk voor alle festiviteiten die op 30 april door het hele land plaatshebben onder de vlag van het comité.

Positieve initiatieven

Het logo is ontworpen door grafisch ontwerper Irma Boom. Het wordt toegekend aan een selectie van initiatieven die in de ogen van het comité origineel, positief en authentiek zijn.

Ook is van belang dat een officiële activiteit een groot publiek aanspreekt en binnen het thema ‘mijn droom voor ons land: inspiratie voor onze koning’ past.

Grote polonaise

Inmiddels zijn al drie oranje strikken uitgedeeld. Zo krijgen alle Oranjeverenigingen er een en mag ook de recordpoging van organisator Wefilm tot de langste online polonaise ter wereld het keurmerk voeren.

Ook het DeLaMar Theater in Amsterdam krijgt een officiële erkenning. Het theater van Joop van den Ende zal rond de inhuldiging feestelijk worden ingepakt.

Het Nationaal Comité Inhuldiging coördineert alle feestelijkheden rond de troonswisseling. De organisatie staat onder leiding van Hans Wijers en bestaat verder uit onder anderen Richard Krajicek, Joop van den Ende, Ahmed Aboutaleb en Ben Woldring.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.