nederland

Tbs’er steekt man neer tijdens onbegeleid verlof

Door Shari Deira - 19 maart 2013

De 51-jarige verdachte uit Vught die vorige maand in Eindhoven een 31-jarige man heeft neergestoken, was op onbegeleid verlof uit een forensisch psychiatrische kliniek. De tbs’er moet in mei voor de rechter verschijnen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt. In 2001 werd de man veroordeeld tot zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn vriendin. De dwangverpleging was voorwaardelijk beëindigd.

Gewond

De steekpartij had eind vorige maand plaats in het huis van het slachtoffer. Hij raakte gewond door de steekpartij. Het slachtoffer probeerde hulp in te schakelen en ging gewond bij buurtbewoners langs.

De verdachte zit nu in de gevangenis en moet op 31 mei voor het eerst in het openbaar voor de rechter verschijnen.

Vorige maand heeft het gerechtshof in Den Bosch een 37-jarige tbs’er opnieuw veroordeeld tot tbs met dwangverpleging en een celstraf van negen jaar. De man stak in augustus 2011 drie medewerkers neer met een schaar.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.