nederland

Asscher voorkomt dubbele kinderbijslag moskee-internaat

Door Shari Deira - 10 april 2013

Binnen enkele weken gaat minister Lodewijk Asscher (PvdA, Sociale Zaken) regelen dat ouders die hun kinderen naar moskee-internaten sturen niet meer in aanmerking komen voor dubbele kinderbijslag.

Dat zei Asscher woensdag na een debat hierover in de Tweede Kamer. Regeringspartijen VVD en PvdA dienden een motie hiertoe in.

Kosten

Asscher zegt dat hij niet meteen werk kan maken van de maatregel omdat hij nog in gesprek is met moskee-internaten over de normen waaraan ze moeten voldoen. Hij ontraadde daarom hij de motie maar Asscher zegt inhoudelijk achter de regeringspartijen te staan.

Ouders die hun kind op een internaat plaatsen, komen in aanmerking voor dubbele kinderbijslag vanwege de hogere kosten die ze maken. VVD-Kamerlid Malik Azmani zegt dat dit alleen geldt voor internaten waar regulier onderwijs plaatsheeft.

Kritiek

Azmani wil zijn motie ondanks het bezwaar van Asscher volgende week in stemming brengen. Volgens de liberaal worden de moskee-internaten indirect gefinancierd via de dubbele kinderbijslag.

Er was de laatste weken veel kritiek op de moskee-internaten. Kinderen die hier overnachten en koranonderwijs volgen zouden geïsoleerd raken van de samenleving.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.