nederland

Elfjarige jongen mishandeld bij schoolvoetbaltoernooi

Door Laurens Bluekens - 18 april 2013

Bij een voetbaltoernooi voor basisscholen in Zoetermeer is een elfjarige jongen zwaar mishandeld. De dader is een achttienjarige jongen uit diezelfde stad. Hij zit vast en wordt verdacht van (een poging) tot zware mishandeling.

Op het veld kreeg het slachtoffer het aan de stok met een leeftijdsgenoot, waarop de twee door de begeleiding uit elkaar werden gehaald. Later liep de oudere broer van de leeftijdsgenoot het veld op en begon het elfjarige jongetje te slaan en te schoppen, onder meer in de buik.

Verrot schoppen

Een getuige zag de oudere broer het voetbalveld oplopen en hoorde dat hij van plan was het slachtoffer ‘verrot te schoppen’. Een aantal toekijkende ouders heeft de dader ingesloten, neergehaald en overgedragen aan de politie. Het toernooi is doorgegaan.

Een ambulance haalde het slachtoffer op. Hij heeft een gebroken pols en gekneusde ribben maar is inmiddels weer thuis.

Actieplan

De politie is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal van het incident. Vrijdag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De laatste maanden regent het incidenten in het amateurvoetbal. Den Haag boog zich naar aanleiding van de dood van de grensrechter Richard Nieuwenhuizen in december met een topberaad over het probleem. De KNVB kwam in maart met een actieplan ‘tegen geweld, voor sportiviteit’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.