nederland

ING: communicatie bij storing was te traag

Door Claartje Vogel - 04 april 2013

De informatievoorziening naar de medewerkers en klanten van ING kwam woensdag te traag op gang. De bank wil dit in de toekomst verbeteren.

Dat schrijft ING in een interne mail, die in handen is van de NOS, aan de eigen medewerkers.

Het duurde uren voordat er een storingsbericht op de website verscheen. Op Twitter en Facebook kreeg ING veel klachten, maar daar werd pas na lange tijd op gereageerd. De Consumentenbond riep de bank op snel te reageren en meer informatie te verschaffen.

Geen kosten

Op de website verontschuldigt de directie van ING zich tegenover de klanten. De bank laat verder weten dat rekeninghouders die tijdelijk onterecht rood stonden, geen actie hoeven te ondernemen. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Uit het bericht blijkt ook dat klanten die tijdelijk niet konden pinnen omdat zij in de min stonden, later dezelfde dag toch weer geld konden opnemen. Dat was tot een maximum van 250 euro.

Grote storing

Internetbankieren bij de bank- en verzekeraar lag er woensdag enkele uren uit en klanten werden geconfronteerd met niet-werkende pinpassen bij winkels en automaten. Door een technische storing zagen rekeninghouders niet altijd het juiste saldo op hun digitale overzicht. Volgens ING zou een ‘verkeerd ingeladen bestand’ de fout hebben veroorzaakt.

Volgens de bank zijn alle fouten hersteld en is bankieren weer ‘volledig mogelijk’. ING onderzoekt nog hoe de fout is ontstaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.