nederland

KNMI voorspelt vrij zonnige en droge Koninginnedag

Door Shari Deira - 30 april 2013

Feestvierders kunnen vandaag genieten van een droge en vrij zonnige Koninginnedag. De zon zal op veel plaatsen door de sluierbewolking heen schijnen.

De temperaturen lopen in de middag uiteen van 11 graden op de Wadden tot 16 graden plaatselijk in het zuidoosten, meldt weerinstituut KNMI.

Wind

In de ochtend staat er een zwakke tot matige noordwestenwind. De wind draait in de loop van de dag naar noord tot noordoost en neemt toe naar matig langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

Volgens Weeronline ziet het er dinsdag met een mix van sluierwolken, stapelwolken en zon aardig uit. In het zuiden en zuidoosten komen vanmiddag dikke velden met sluierbewolking voor die de zonnen kunnen afschermen.

Helder

In de avond neemt de bewolking in vrijwel het hele land toe. De matige noordenwind blijft nog lang doorwaaien en de temperatuur daalt naar ongeveer 5 graden. Het blijft komende nacht op sluierbewolking na helder.

Woensdag overdag zijn er ook flinke perioden met zon. In de middag komt vanuit het zuiden meer hoge bewolking.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.