nederland

Koninklijk paar luistert naar Koningslied (video)

Door Servaas van der Laan - 30 april 2013

‘Daar sta je dan’, ‘de dag die je wist dat zou komen’ en ‘hou je veilig’, de alom besproken zinnen uit het Koningslied kwamen dinsdagavond allemaal voorbij. Duizenden kinderen zongen het lied uit volle borst mee en het koninklijk paar luisterde aandachtig.

Componist John Ewbank was er gewoon bij in Rotterdam toen het veel bediscussieerde lied ten gehore werd gebracht. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima luisterden dankzij een straalverbinding in Amsterdam mee.

Hierna vervolgden zij hun ronde door de hoofdstad te water waar zij langs sportieve en culturele hoogtepunten van Nederland werden geleid.

Bekijk hier onder hoe het Koningslied aan het koninklijk paar werd gepresenteerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.