nederland

OM: sprake van opzet bij fatale val jongetje Amsterdam

Door Shari Deira - 12 april 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 37-jarige man die is opgepakt vanwege de val van een jongetje van een flat in Amsterdam-Zuidoost van moord dan wel doodslag.

Dat heeft een woordvoerder van het OM vrijdag bekendgemaakt. De rechter-commissaris in Amsterdam heeft het voorarrest van de man verlengd met twee weken.

Verwondingen

De driejarige Nana viel dinsdagavond van de zesde verdieping van de flat Kikkenstein. De verdachte was met de kleuter op de galerij van de flat aan het spelen toen hij hem ‘per ongeluk’ liet vallen. Het kind stierf even later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De 46-jarige vader en 27-jarige moeder werden opgepakt na het incident, zij zijn donderdag vrijgekomen. Volgens de politie hebben de twee bij nader inzien niets met de val te maken.

Relatie

Het OM begrijpt waarom de ouders toch zijn aangehouden. ‘Dit is een ernstig incident en op het moment dat we aankwamen waren deze drie mensen in de buurt van het kind.’ De ouders krijgen alle zorg die de politie ze kan bieden.

De politie wil niet zeggen wat de relatie is tussen de verdachte, het slachtoffertje en de ouders. De Ghanese dominee Emmanuel Koney zei donderdag dat het gaat om een neef. Hij zou onder invloed van alcohol zijn geweest tijdens het incident.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.