nederland

Politie arresteert verdachte van dreiging school Leiden

Door Arne Hankel - 22 april 2013

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met de dreiging van een schietpartij op een Leidse school.

Dat heeft de politie bekendgemaakt.

British School

De politie wil in verband met het onderzoek geen details kwijt over de aanhouding, omdat de rol van de persoon nog niet duidelijk is. ‘Het kan ook zijn dat hij het gewoon niet is,’ aldus een woordvoerder.

Het zou gaan om een oud-leerling van The British School in Wassenaar. Volgens de school is de leerling in oktober 2011 geschorst vanwege ontoelaatbaar gedrag.

Sluiting scholen

De ongeveer twintig mbo- en middelbare scholen in Leiden zijn maandag gesloten. Het gaat om duizenden leerlingen. Ook op een middelbare school in het Oegstgeest is maandag geen les. De politie postte maandag vroeg al bij de gesloten Leidse scholen.

Het besluit om de deuren gesloten te houden, namen de schoolleiders zondagavond na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. De politie sloeg groot alarm na een dreiging op internet van een mogelijke schoolshooting op korte termijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.