nederland

Terreurverdachte Leiden op Schiphol gearresteerd

Door Servaas van der Laan - 27 april 2013

De achttienjarige jongen die op internet dreigde om een bloedbad op een school in Leiden aan te richten, is op Schiphol gearresteerd. De jonge man is overgebracht naar het politiebureau in Leiden.

Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De jongen kwam onder begeleiding aan op de luchthaven. Hij is zaterdag vanuit Costa Rica overgevlogen waar hij al enige tijd verbleef.

Ticket

Donderdag meldde de verdachte zich al bij de Nederlandse ambassade in San José, de hoofdstad van het centraal-Amerikaanse land.

Vermoedelijk heeft hij daar een ticket naar Nederland gekregen onder voorwaarde dat hij de trip onder begeleiding zou maken.

Bedreiging

De tiener wordt ervan verdacht op een internetforum een bedreiging in de richting van zijn oude school te hebben verstuurd.

Hij zou zijn oude leraar hebben willen doodschieten en dan ook maar een stel leerlingen in zijn moordzucht willen meenemen.

De politie nam de bedreiging hoog op en besloot om op maandag alle scholen in Leiden gesloten te houden. Later leek de dreiging geweken omdat de jongen in Costa Rica zat en zijn dreigement dus niet waar kon maken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.