nederland

Van der Laan maakt programma Koningsvaart bekend

Door Laurens Bluekens - 16 april 2013

Het programma van de Koningsvaart, die op 30 april bij het EYE Film Instituut begint en via het Oeverpark, de noordkant van het IJ en de Kop van Java eindigt bij het Muziekgebouw, is dinsdag bekendgemaakt door burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) van Amsterdam.

Het gebied rond het IJ is vanaf 18.00 uur open voor publiek.

  • Vanaf 19:30 uur: Het Koningslied zal ten gehore worden gebracht. Het publiek kan gedurende het hele programma meekijken op grote schermen.
  • 19:45 uur: De vaartocht begint. Langs de route krijgen het koninklijk echtpaar en hun dochters verschillende activiteiten voorgeschoteld. Ook het publiek wordt getrakteerd op een afwisselend cultureel, sportief en muzikaal programma. Dorian van Rijsselberghe, die in 2011 wereldkampioen werd en een jaar later olympisch goud in de wacht sleepte in de RS:X-klasse, zal meesurfen met de koninklijke boot. Het Koninklijk Concertgebouworkest en DJ Armin van Buuren verzorgen samen de hoofdmoot van het muzikale programma.
  • Rond 21:30 uur: Einde met saluut van alle aanwezige schepen.
  • Daarna: Het Koninklijk echtpaar heeft diner met gasten in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

De kaartverkoop is begonnen. Er zijn 15.000 kaarten beschikbaar à 5 euro per stuk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.