nederland

‘Verstopt dodelijk zenuwgas Sarin was broodje aap-verhaal’

Door Annemarie van Ulden - 13 april 2013

De zaak over de verstopte potjes met het dodelijke zenuwgas Sarin berust op een broodje aap-verhaal. Dat zegt hoofdverdachte in de Sarinzaak Sif Isslam A.

Begin april werd een buitengebied van Amby, bij Maastricht afgezocht naar het zenuwgas Sarin, een levensgevaarlijke stof. De Criminele Inlichtingen Eenheid zou aanwijzingen hebben dat er in Zuid-Nederland zou worden gehandeld in Sarin.

Uiteindelijk werd het gas niet aangetroffen.

Broodje aap

De hoofdverdachte in de zaak, Sif Isslam A., zegt nu dat de hele zaak berust op een broodje aap-verhaal. Dat meldt De Limburger vandaag.

Volgens A. vertelde een inmiddels overleden vriend hem een aantal jaar geleden dat hij potjes met Sarin had begraven in het buitengebied van Amby, bij Maastricht. A. vertelde dit door aan een vriend, die een koper voor de potjes zocht. Dit bleek een undercoveragent te zijn.

Ontruiming

De zoektocht naar het gifgas zorgde voor de nodige consternatie. Het gebied werd afgezet en er werd rekening gehouden met het ontruimen van delen van Heerlen en Maastricht, de woonplaatsen van de verdachten.

Uiteindelijk werd in het buitengebied Amby niets gevonden. En ook de huiszoekingen bij de verdachten leverden niets op.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.