nederland

Aanklacht voetballer (14) afgezwakt tot poging zware mishandeling

Door Anna Vossers - 10 mei 2013

De veertienjarige voetballer die donderdag een viijftienjarige jongen van S.C. Buitenboys tegen zijn hoofd schopte, wordt aangeklaagd voor een poging tot zware mishandeling. Eerder vandaag bracht het Openbaar Ministerie nog naar buiten dat hem poging tot doodslag ten laste zou worden gelegd.

De rechter in Arnhem heeft vrijdagmiddag bepaald dat de aanklacht wordt afgezwakt naar poging tot zware mishandeling.

Geschorst

De verdachte is officieel voor veertien dagen in bewaring gesteld, maar mag die periode in vrijheid doorbrengen. Hij mag geen contactsport uitoefenen wegens kans op herhaling. Vv Tricht, de voetbalvereniging van de jongen, heeft hem donderdag al geschorst.

Het slachtoffer, een speler van de Almeerse Club S.C. Buitenboys, viel na een duel met de tegenstander op de grond en kreeg vervolgens een harde schop tegen zijn hoofd. Hij moest naar het ziekenhuis. De jongen heeft een gekneusde neus en een lichte hersenschudding en is inmiddels weer thuis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.