nederland

Duikers zoeken met sonarapparatuur naar vermiste broertjes

Door Claartje Vogel - 13 mei 2013

Duikers zoeken sinds maandagochtend naar de vermiste broertjes Ruben en Julian in Geulle. De politie speurt met speciale apparatuur op de bodem van een Limburgse visvijver, maar vermoedt dat er niets wordt gevonden. Maandagavond gaan vrijwilligers voor de laatste keer zoeken in de bossen bij Doorn.

De broertjes Ruben (9 jaar) en Julian (7 jaar) uit Zeist worden sinds vorige week maandag vermist. Zij waren bij hun vader, die dinsdagochtend werd gevonden in Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

Geulle ligt vlakbij Neerbeek, waar de vader met zijn kinderen vorige week maandagavond voor het laatst is gezien. Zij werden gefilmd bij een tankstation.

Sonarapparatuur

De politie begon zondag met zoeken rond de visvijver in het Limburgse dorp Geulle, nadat er ‘nieuwe informatie’ was binnengekomen. Met speciale sonarapparatuur zoeken duikers nu op twee plekken op de bodem van de vijver.

De politie vermoedt dat er niets wordt gevonden.

Burgerzoekactie

Vanavond om 19.30 uur start een burgerzoekactie in de Kaapse Bossen bij Doorn. Het dichtbeboste gebied rond de Utrechtse plaats in sinds vorige week dinsdag al zeven keer doorzocht.

De zoektocht naar de broertjes begon in recreatiegebied het Doornse Gat, waar het lichaam van de vader werd gevonden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.