nederland

Familie wil Ruben en Julian in besloten kring begraven

Door Anna Vossers - 22 mei 2013

De familie van de overleden broertjes Ruben (9) en Julian (7) die zondag in een sloot bij Cothen gevonden zijn, wil de kinderen in besloten kring begraven. De familieleden hopen ‘in alle rust en stilte’ afscheid te kunnen nemen.

Eerder meldde de moeder van de jongens al via de gemeente Zeist geen behoefte te hebben aan een publieke herdenking.

Post

De familie stelt voor dat mensen die daar behoefte aan hebben, zondagavond 26 mei tussen 19.00 en 20.00 uur een kaarsje aansteken en dat voor hun raam zetten. De gemeente Zeist heeft ook een condoleanceregister geopend en stuurt e-mails en kaarten voor de familie van de jongens door.

De politie doet nog steeds onderzoek om te reconstrueren wat er precies gebeurd is. De politie vraagt burgers nog steeds om tips over de route die hun vader de avond en nacht van hun dood reed, en over een aantal voorwerpen die nog niet gevonden zijn. Een onderzoeksteam van tientallen rechercheurs werkt nog aan de zaak. Er zijn inmiddels meer dan 5000 tips binnengekomen.

Vermoedelijk heeft de 38-jarige vader van de jongens hen gedood, in de duiker verstopt en heeft hij vervolgens ongeveer tien kilometer verderop zelfmoord gepleegd in het recreatiegebied Doornse Gat.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.