nederland

‘Kopschoppers’ Eindhoven vervolgd voor poging tot doodslag

Door Servaas van der Laan - 07 mei 2013

Twee minderjarige verdachten van een zware mishandeling in het uitgaanscentrum van Eindhoven worden primair vervolgd voor poging tot doodslag. De regiezitting staat gepland voor volgende week maandag.

Dat heeft het Arrondissementsparket Brabant-Oost dinsdag bekendgemaakt.

De jongens van vijftien en zeventien jaar wordt subsidiair poging tot zware mishandeling in vereniging en openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

Kopschoppers

Het gaat om het tweetal dat zich op 22 januari, twee en een halve week na de mishandeling, op het politiebureau meldde. Eind februari werden zijn uit voorlopige hechtenis ontslagen.

De officier van justitie zegt te kunnen bewijzen dat zij de hoofdschuldigen zijn omdat uit de videobeelden blijkt dat ze op onder meer het hoofd van het slachtoffer intrapten.

Groep vrienden

Ze maken deel uit van een groep vrienden uit het Belgische Turnhout. Over vier andere verdachten neemt het OM later nog een beslissing. Twee anderen moeten door België worden uitgeleverd aan Nederland, maar ze zijn hier beiden tegen in cassatie gegaan. Ook hier wordt nog gewacht op een uitspraak van het hof van cassatie.

De groep jongens mishandelde op 4 januari een 22-jarige man op de Vestdijk in Eindhoven. De jongens werden gesnapt toen de beelden van de schoppartij op televisie werden getoond.

Volg Servaas van der Laan op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.