nederland

Mariniers zoeken in bossen Doorn naar vermiste broertjes

Door Arne Hankel - 16 mei 2013

Een speciaal getraind team mariniers gaat in de bossen tussen Rhenen en Doorn weer op zoek naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. De groep doorzoekt in sectoren het hele bosgebied af en dat kan volgens de politie nog een aantal dagen duren.

‘Het is een flink gebied,’ zegt een woordvoerder donderdagmorgen.

Achtergehouden informatie

Woensdag doorzochten de mariniers ook al een stuk bos. Bovendien zochten woensdag ongeveer 450 burgers met prikstokken in de bossen. Donderdag staan er vooralsnog geen zoekacties van burgers op het programma.

Woensdag bleek dat de politie tot dinsdagavond informatie had achtergehouden over de vermiste broertjes Ruben en Julian. Informatie over de kleding van vader Denis werd pas vrijgegeven in de uitzending van televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De vader pleegde vorige week zelfmoord. Zijn twee zoontjes worden sindsdien vermist.

Videobeelden

Donderdag werd duidelijk dat de politie nog meer informatie heeft achtergehouden. Zo werden videobeelden van de auto van de vader, gemaakt door een restaurant in Leersum, dagenlang achtergehouden.

De eigenaar van het restaurant zegt tegen De Telegraaf dat agenten de opnamen uit zijn bewakingscamera’s al vorige week donderdag ophaalden, maar werden ze pas dinsdag in Opsporing Verzocht vertoond.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.