nederland

Meer beelden in vermissingszaak Ruben en Julian

Door Shari Deira - 10 mei 2013

De politie heeft meer camerabeelden binnengekregen die kunnen helpen bij de zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. De beelden zijn gemaakt in de nacht van maandag op dinsdag.

Donderdag werden bedrijven en particulieren met beveiligingscamera’s opgeroepen eventuele beelden van de Hyundai Getz van de vader van de vermiste jongens in te leveren.

Omgeving

De politie stuitte zelf al op beelden van de auto op de provinciale weg N233 in Rhenen. De auto reed rond 01.40 uur over de Rijnbrug. De bestuurder is vermoedelijk linksaf geslagen de N225 op richting Leersum.

Het is onduidelijk of de vader de auto bestuurt en of Ruben en Julian ook in de auto zitten. De beelden die de politie heeft gekregen komen vooral uit de omgeving. Volgens een politiewoordvoerder moeten de nieuwe beelden nog worden bewerkt.

Vrijwilligers

De politie hoopt meer beelden te krijgen om zo een tijdlijn te maken van de route. Bekend is dat de vader rond 22.00 uur nog heeft getankt in het Zuid-Limburgse Neerbeek. Hij werd dinsdagochtend dood gevonden.

Donderdagavond hebben zo’n vijftig vrijwilligers gezocht naar de broertjes in het recreatiegebied Het Doornse Gat. De groep voelde zich machteloos en hoopte de politie op deze manier te kunnen helpen. De zoektocht heeft niets opgeleverd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.