nederland

Moord op politicus Wiels nog steeds een groot mysterie

Door Shari Deira - 07 mei 2013

De politie op Curaçao tast nog in het duister na de moord op politicus Helmin Wiels. De politie heeft enkele voorwerpen in beslag genomen tijdens een doorzoeking van het huis en de auto van de parlementariër.

De spullen moeten de politie meer informatie geven over de toedracht van de moord, meldt het Antilliaans Dagblad dinsdag.

Daders

Diverse politie-eenheden op het eiland zijn ingeschakeld om de schokkende zaak op te lossen. Het lichaam van Wiels is door het Openbaar Ministerie (OM) in beslag genomen om sectie te verrichten.

Van de daders ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. De kustwacht heeft vliegtuigen, helikopters en vaartuigen ingezet om de kust in de gaten te houden. Verwacht wordt dat de daders Curaçao al hebben verlaten.

Voorzitter Donald Valentina van Pueblo Soberano denkt dat de moord op Wiels ‘een politieke zet’ was. Wiels heeft onlangs een telecommunicatiebedrijf beschuldigd van corruptie. ‘Misschien deden ze dit om hem de mond te snoeren.’

Pion

Het OM onderzoekt een bedreigende video die vlak na de moord zondag op YouTube is gezet, meldt De Telegraaf. In de video kondigt een gemaskerde man met een vervormde stem aan dat ‘nu de eerste pion is gevallen er nog meer moorden op landverraders zullen volgen’.

Wiels werd vaker bedreigd vooral omdat hij corruptie op het eiland wilde aanpakken. Een paar dagen voor de moord zei Wiels in een interview dat hij niet echt vreesde voor zijn leven. ‘Nee, vrezen niet. Ik ben niet bang. Dan moet je niet de politiek in gaan, als je bang bent.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.