nederland

Nederlanders helpen zoeken naar vermiste oud-volleybalster

Door Arne Hankel - 23 mei 2013

De zoektocht naar de in Spanje vermiste oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein gaat door. Een team van 25 in Spanje woonachtige Nederlanders helpt om in de Spaanse stad Murcia te zoeken naar de twee.

Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

Oud-rechercheur

Onder de groep vrijwilligers zitten een voormalig rechercheur en velen die vloeiend Spaans spreken. De groep gaat posters verspreiden en flyeren.

Visser en Severein werden op 13 mei voor het laatst gezien in restaurant El Churro in de stad Murcia. Sindsdien is niets meer van ze vernomen.

Geldschieter

Woensdag werd hun auto aangetroffen in Murcia. De zwarte Fiat Panda was afgesloten en op de juiste manier geparkeerd op de Avenida Juan Carlos I.

De Telegraaf schrijft verder over een mogelijk verband tussen de verdwijning van Visser en Severein en de vroegere geldschieter van de volleybalclub van Murcia, waarvoor Visser speelde.

Maffioos

Van deze Evedasto Lifante zou Visser nog veel geld krijgen. Lifante wordt in Murcia als maffioos omschreven en zou inmiddels in grote financiële problemen zitten.

De politie denkt niet dat de verdwijning iets te maken heeft met het volleybalverleden van Visser.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.