nederland

Nieuwe politie-invallen: nog maar één coffeeshop Maastricht open

Door Anna Vossers - 31 mei 2013

De politie in Maastricht is nog vier coffeeshops binnengevallen. Omdat de coffeeshops drugs aan buitenlanders verkochten, moesten ze hun voorraad inleveren.

Vier beheerders en vier medewerkers zijn gearresteerd. De coffeeshops, Maxcy’s, Missouri, Club69 en Lucky Time, hebben de deuren gesloten. Dat meldt lokale zender L1.

Drugstoeristen

Door de politieactie zijn alle dertien coffeeshops in Maastricht die drugs verkochten aan toeristen, gesloten.

Er is nog maar één coffeeshop in de stad open, de Rastafari Boni, een kleine coffeeshop die zich niet bij de andere Maastrichtse coffeeshops heeft aangesloten die samen lobby’en om toch drugs aan buitenlanders te mogen verkopen.

Opstelten

De invallen komen een dag voor een bezoek van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) aan de stad. Hij gaat zaterdag met de burgemeesters van acht gemeenten in gesprek over de verkoop van drugs aan buitenlanders.

Eerder beloofde Opstelten burgemeester Onno Hoes van Maastricht al extra agenten om de overlast van coffeeshops en straatdealers aan te pakken.

Ingezetenencriterium

Coffeeshophouders mogen op basis van het zogeheten ingezetenencriterium geen hasj en wiet verkopen aan buitenlanders. Maastrichtse coffeeshops doen dit sinds 5 mei weer en breken daarmee de regels.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.