nederland

Nog één keer: de mooiste foto’s van de Inhuldiging

Door Arne Hankel - 01 mei 2013

Bekijk hier de mooiste foto’s van de Inhuldigingsdag. De feestdag in Amsterdam verliep succesvol en zonder wanklanken.

De politie in Amsterdam verrichtte tot dinsdagavond middernacht uur 98 aanhoudingen in de hoofdstad, vooral voor kleine incidenten en vergrijpen. De arrestaties hadden betrekking op 259 voorvallen. Vorig jaar telde de politie tot middernacht ruim 450 incidenten en 178 aanhoudingen.

Kijkcijfers

Nederland keek massaal naar de Inhuldiging van koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk. Ongeveer 6,6 miljoen tv-kijkers waren dinsdagmiddag getuige van het moment dat koning Willem-Alexander de eed aflegde in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. De 6,6 miljoen kijkers vormden de piek in de 14 uur durende marathonuitzending van de NOS.

Nederlandse kranten besteden woesndag veel aandacht aan de abdicatie en Inhuldiging. De kranten hebben soms wel tot veertien pagina’s ingeruimd voor de historische dag.

Duitsland

Ook Duitse media raken woensdag niet uitgepraat over de abdicatie, de inhuldiging, de feesten en de betekenis van het Nederlandse koningshuis in de samenleving.

‘Gelukkig Nederland,’ kopt boulevardblad Bild. De nieuwe koningin krijgt volop aandacht. ‘Máxima, jouw glimlach is je kroon,’ schrijft de krant.

De Rheinische Post schrijft dat het Koningshuis ‘voor veel Nederlanders weer een symbool van de nationale identiteit is, dat hen in crisistijd verbindt’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.