nederland

OM: veroorzaker dodelijk ongeluk reed roekeloos

Door Shari Deira - 21 mei 2013

De 32-jarige Poolse man die zondag een stel en hun kleindochtertje op hun fiets doodreed in Meijel, wordt beschuldigd van roekeloos rijden. De man moet woensdag voor de rechter-commissaris verschijnen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt. De 64-jarige vrouw en 67-jarige man en hun kleindochtertje (2) overleden ter plekke.

Uitslag

Volgens de blaastest die de man zondag heeft afgelegd, had de man geen alcohol gedronken voor het ongeval. Er is bij de man een bloed- en urinetest afgenomen maar de uitslag daarvan is nog niet bekend.

De grootouders waren zondag met hun kleindochtertje een fietstocht aan het maken. Ze werden geraakt toen een auto uit de bocht vloog. Een traumahelikopter werd ingezet maar die kwam voor de slachtoffers te laat.

De gemeente Peel en Maas, waarvan Meijel deel uitmaakt, liet dinsdag weten dat de parochie St Nicolaas een herdenkingsplek in de kerk van Meijel gaat inrichten. Bij de levensboom in de kerk kunnen mensen een kaars aansteken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.