nederland

Ontslagvergoeding van vier ton voor opgestapte VU-bestuurder

Door Anna Vossers - 29 mei 2013

Voormalig bestuursvoorzitter Elmer Mulder van het VU Medisch Centrum heeft bij zijn vertrek een vergoeding van meer dan vier ton meegekregen. Bestuurslid Wouter van Ewijk, die tegelijk met Mulder opstapte, kreeg geen ontslagvergoeding.

Dat staat in het jaarverslag van de VU, meldt Het Financieel Dagblad woensdag.

Verscherpt toezicht

Mulder stapte vorig jaar in augustus op, nadat het ziekenhuis door de Inspectie voor de Gezondheidszorg onder verscherpt toezicht was gesteld. Een slepende ruzie tussen artsen van het ziekenhuis kon door het bestuur niet worden opgelost, terwijl Van Ewijk aangaf dat wel ‘op alle mogelijke manieren’ te hebben geprobeerd.

Sinds 2009 geldt er een code voor ziekenhuizen, waardoor de maximale vertrekbonus voor ziekenhuisbestuurders nog maar een jaarsalaris mag zijn. Omdat Mulder al sinds 2004 werkzaam was bij het Amsterdamse ziekenhuis, geldt die code niet voor hem.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.