nederland

Overvallers Nieuw-Vennep zijn 17-jarige Amsterdammers

Door Shari Deira - 30 mei 2013

De mannen die in Nieuw-Vennep een gezin gijzelden, zijn zeventien jaar en komen uit Amsterdam. Eerder op de avond overvielen de twee een snackbar en sloegen op de vlucht.

De neergeschoten overvaller ligt nog in het ziekenhuis, de ander zit vast. Een van de verdachten raakte licht gewond toen hij werd neergeschoten door de politie.

Deur

De neergeschoten jongeman kwam met de bewoner van het huis naar buiten en hield hem vermoedelijk onder schot, zegt een politiewoordvoerder. Toen hij buitenkwam, zag de jongeman de politie en vluchtte weer naar binnen.

‘De agent heeft toen zijn voet tussen de deur gezet. Hij trapte de deur niet in,’ zegt de woordvoerder. De Rijksrecherche doet nu onderzoek naar de zaak. ‘De Rijksrecherche doet altijd onderzoek als er geweld is gebruikt door een agent.’

Snackbar

De afgelopen weken heeft Nieuw-Vennep vaker te maken gehad met overvallen.

Op 26 mei is een andere snackbar overvallen en ook toen was er sprake van twee daders, meldt RTV Noord-Holland. Het is nog onduidelijk of de verdachten die woensdagavond zijn gearresteerd, hiervoor ook verantwoordelijk zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.