nederland

Politie baggert sloot uit om bewijsmateriaal te zoeken

Door Anna Vossers - 21 mei 2013

De politie baggert de sloot uit waarin de lichamen van de overleden broertjes Ruben en Julian zijn gevonden. De recherche wil weten of er nog spullen op de bodem van de sloot liggen.

De afgelopen dagen is de sloot al grondig doorzocht, aldus de politie, ‘maar na twee weken met veel regen kunnen spullen diep in de modder zijn weggezonken’.

Sloot

Maandagavond was de vindplaats van de jongens vrijgegeven, maar op dit moment is de omgeving van de sloot in het dorp Cothen bij het Amsterdam-Rijnkanaal weer afgezet voor de zoekactie. Een aantal voorwerpen is wel al gevonden in de buurt van duiker waarin de lichamen van de jongens lagen. Het camouflageshirt van Julian en oranje spanbanden lagen in de modder.

Onder meer een groene zaklamp is nog steeds vermist. Eerder liet de politie ook weten een rode boxershort van de vader van de jongens en een stuk sleepkabel te missen. De politie heeft geen concrete aanwijzing dat de spullen in de sloot liggen, maar doorzoekt die nu grondig met behulp van een baggermachine om uit te sluiten dat er bewijsmateriaal in de modder verdwijnt.

De politie heeft zoveel mogelijk bewijsmateriaal nodig voor het onderzoek naar de toedracht van de dood van de Ruben en Julian. Vermoedelijk heeft hun 38-jarige vader hen gedood, in de duiker verstopt en heeft hij vervolgens ongeveer tien kilometer verderop zelfmoord gepleegd in het recreatiegebied Doornse Gat.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.