nederland

Politie doet invallen voor grootschalig witwasonderzoek

Door Shari Deira - 24 mei 2013

De politie heeft in een grootschalig onderzoek naar het witwassen van crimineel geld beslag gelegd op tachtig huizen en bedrijfspanden in Nederland, België, Spanje en Duitsland. Aan de invallen werkten zo’n 150 opsporingsambtenaren mee.

Het Openbaar Ministerie meldt dat de politie beslag heeft gelegd op de luxe inboedel van de huizen van drie verdachten in Terneuzen, Best en Geldrop.

Computers

Verder is er ook beslag gelegd op honderd bankrekeningen en twintig personenauto’s. De politie zocht bij zes bedrijven in Eindhoen en Best naar computers, financiële administratie, waaronder jaarrekeningen en salarisadministratie.

De hoofdverdachte is de 32-jarige man Michel G. uit Geldrop. Hij wordt verdacht van handel in wiet. De opbrengsten gebruikte hij voor investeringen in vastgoed en illegale gokactiviteiten.

Villa’s

G. en zijn 34-jarige broer Maurice zijn aandeelhouder van diverse Nederlandse bedrijven, waarin ruim veertig onroerende zaken zijn ondergebracht, waaronder dure villa’s. De broers bezitten in Spanje appartementen, dure vaar- en voertuigen en een luxe villa die nog in aanbouw is.

De broers en een 34-jarige medeverdachte zouden zich ook bezighouden met het aanbieden van online kansspelen. In verband met het onderzoek zijn zeven goksites inmiddels buiten gebruik gesteld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.