nederland

Politie niet blij met vrijwillige zoektocht vermiste jongens

Door Shari Deira - 10 mei 2013

De politie is niet te spreken over het initiatief van vrijwilligers om zelf op zoek te gaan naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7). De actie is ‘begrijpelijk en sympathiek’ maar volgens de politie is het ‘koffiedikkijkerij’.

Vrijwilligers zijn vrijdag op diverse locaties gaan zoeken naar de jongens. Zo is een groep begonnen met een zoektocht in Leersum en wordt er gezocht bij Elst, Rhenen en Amerongen.

Specialisten

De politie begrijpt dat burgers iets willen doen maar is toch niet blij met de initiatieven. ‘Men moet zich realiseren dat het bosgebied dat men afzoekt misschien op een later moment ook door de politie moet worden doorzocht,’ zegt een woordvoerder tegen de NOS.

‘Wij doen dat met specialisten en het zou niet goed zijn als daar al tachtig tot honderd mensen hebben gelopen.’ De politie kan de zoekactie niet tegenhouden maar roept initiatiefnemers op nauw samen te werken met de politie.

Beelden

Vrijwilligers zijn geïnstrueerd dat ze niets mogen aanraken als ze iets vinden dat mogelijk van belang is. In dat geval neemt een coördinator van een zoekploeg contact op met de politie.

De politie heeft vrijdag beelden gekregen waarop de lichtblauwe Hyundai Gertz van de vader van de vermiste jongens te zien is. Op nieuwe beelden zou de auto zijn vastgelegd om tien over half twee in Rhenen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.