nederland

Politie roept burgers op: kom niet naar Cothen

Door Shari Deira - 19 mei 2013

De politie verzoekt burgers om niet naar Cothen te komen, waar zondag twee lichamen zijn gevonden. Het gebied is afgezet voor onderzoek.

Zondagmiddag vond een voorbijganger de lichamen. Hij zei tegen de politie dat hij ‘iets’ in het water zag bij Cothen, net onder de driehoek Doorn – Maarsbergen – Rhenen die sinds woensdag opnieuw door gespecialiseerde marinezoekers werd afgezocht.

Onderzoek

Het is nog niet duidelijk of het gaat om de vermiste broertjes Ruben en Julian. Al gauw nadat de lichamen werden gevonden, was er een enorme toeloop van belangstellenden naar het gebied.

De politie vraagt burgers om terughoudend te zijn en niet naar het gebied te komen. Een forensisch onderzoeksteam doet onderzoek naar de lichamen om vast te stellen of het om de jongens gaat. Het onderzoek kan nog enkele uren duren.

Cothen ligt ongeveer 4 kilometer van de plek waar vorige week de vader van Ruben en Julian zichzelf om het leven bracht. Nadat de politie de melding kreeg, zijn duikers het water in gegaan. In het gebied is nog niet eerder gezocht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.