nederland

Politie zoekt in bos in Elsloo naar vermiste broertjes

Door Arne Hankel - 08 mei 2013

In de zoektocht naar de twee vermiste broertjes Julian en Ruben is de politie begonnen met het uitkammen van het Bunderbos in het Limburgse Elsloo. Dat gebeurt naar aanleiding van een tip

Dat meldt de NOS woensdag.

Zelfmoord

De politie wil geen verdere mededelingen doen over de tip die tot de zoekactie heeft geleid. Wel is bekend dat de vader van de jongens dinsdag nog heeft getankt in Beek, dat in de buurt ligt van Elsloo.

Later die dag werd het de vader van de kinderen dood aangetroffen in een recreatiegebied bij Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd. Daarop kamde politie en leger het recreatiegebied uit op zoek naar de jongetjes. Zij vonden hen niet.

Buitenland

Omdat de vader voor het laatst dicht bij de grens is gesignaleerd, verstuurde de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een Ambert Alert in Nederland, België en Duitsland. Het is voor het eerst dat het waarschuwingsbericht in buurlanden werd verspreid.

De politie zoekt informatie over een blauwe Hyundai Getz met het kenteken 08-NT-BV. De auto is dinsdag teruggevonden in Doorn. De politie heeft al meer dan honderd tips ontvangen

Moeder Iris van der Schuit plaatste een oproep op Facebook om uit te kijken naar haar ‘kleine mannetjes’. De ouders leefden gescheiden. De kinderen waren meestal bij hun moeder in Zeist.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.