nederland

Politie zoekt naar kledingstukken Ruben en Julian

Door Shari Deira - 19 mei 2013

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermissing van Ruben en Julian meldt dat er ontwikkelingen zijn in de veelbesproken de zaak. De jongetjes zijn nog niet gevonden.

De politie in Utrecht was ‘druk bezig alles op schrift te zetten’, meldde een woordvoerder eerder tegenover de NOS.

Inmiddels is bekend dat een helikopter en een F-16 zondagmiddag het bos- en heidegebied tussen Doorn, Maarsbergen en Rhenen afzoeken naar sporen. De F-16 zal zich vooral richten op open plekken.

Helikopters

Volgens de politie gaat het om wat ‘kleinere dingen’. Tijdens een inventarisatie is gebleken dat er nog meer kledingstukken van de jongens ontbreken. Van Julian ontbreekt een bordeauxrood boxershortje en van Ruben een grijs hemdje met een turkooizen bies en een bijbehorende boxershort. Ook de blauwe spijkerbroek van Ruben is kwijt.

Op sociale media melden diverse mensen dat zij zaterdagmiddag tot zondagmorgen vroeg helikopters hebben gezien en gehoord in het gebied rond Wijk bij Duurstede en de recreatieplas het Eiland van Maurik.

Dat is iets ten zuiden van de provinciale weg N225 en dichtbij de Rijnbrug in Rhenen, waar de auto van de 38-jarige vader op dinsdag 7 mei in de vroege ochtend is gezien.

Dankbrief

Langs de provinciale weg hebben vrijwilligers plaatsgemaakt voor gespecialiseerde mariniers. Het gaat om de zogeheten combat trackers die al in meer gebieden actief zijn geweest.

Moeder Iris van de vermiste jongens stuurde eerder zondag een dankbrief naar RTV Utrecht. Zij en haar familie is iedereen dankbaar voor de inzet in de zoekactie de afgelopen dag.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.