nederland

Schooldirecteur doet aangifte van diefstal examen Frans

Door Anna Vossers - 30 mei 2013

Het ministerie van Onderwijs weet op welke school het vwo-eindexamen Frans is gestolen. De directeur van de school en het College voor Examens hebben aangifte gedaan van de diefstal.

Het ministerie van Onderwijs wil in het belang van het onderzoek de naam van de school niet bekendmaken.

Laatste examen

Dinsdag werd bekend dat het vwo-eindexamen Frans was uitgelekt. De vragenlijst heeft tijdelijk op internet gestaan. Het examen werd daarom uitgesteld, omdat niet gegarandeerd kon worden dat alle scholen woensdag over voldoende vervangende examens zouden beschikken.

Donderdagmiddag om 13.30 uur is het examen Frans alsnog van start gegaan. Het is de laatste toets van de eerste examenperiode.

Eindexamenreis

Leerlingen die donderdag al naar een zonnige bestemming waren vertrokken en daardoor het uitgestelde examen Frans missen, mogen officieel geen herexamen doen. Herexamens zouden namelijk bedoeld zijn voor leerlingen die een onvoldoende hebben gehaald of die ‘geoorloofd afwezig’ zijn, bijvoorbeeld door ziekte.

Docenten hebben van de VO-raad de vrijheid gekregen om vakantievierders een 1 te geven, zodat ze alsnog voor de herkansing kunnen gaan. Schooldirecteuren moeten daarvoor wel zeker weten dat de leerling zijn reis niet meer kon annuleren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.