nederland

Twee lichamen gevonden in sloot in Cothen

Door Shari Deira - 19 mei 2013

In Cothen, in de buurt van Wijk bij Duurstede, zijn zondag twee lichamen in het water gevonden. Dat heeft de politie in Utrecht laten weten. Of het om de vermiste broers gaat, is nog niet bekend.

Cothen ligt aan de Rijn, ongeveer 4 kilometer onder Doorn, de plek waar de vader van de vermiste broertjes zichzelf van het leven beroofde.

Het Utrechtse plaatsje ligt net iets onder de driehoek Doorn – Maarsbergen – Rhenen die sinds woensdagmiddag opnieuw door gespecialiseerde marinezoekers werd afgezocht.

Toeloop

De lichamen werden eerder vandaag in het water gevonden door een voorbijganger. Op de plek is niet eerder gezocht naar de vermiste jongetjes. De politie spreekt dan ook over een ‘toevalstreffer’.

De twee lichamen lagen in een duiker, een afwateringsbuis onder het wegdek, van een sloot op de hoek van de Hoekseijk en de Kanaaldijk-noord in Cothen.

Onderzoeksteam

Bij de vindplaats bij de Rijn is de politie bezig om een gebied af te zetten. Er is een enorme toeloop van belangstellenden. Forensisch specialisten zijn ter plekke om te onderzoeken of het om de jongens gaat.

De identificatie van de lichamen kan nog enkele uren duren. Het is nog niet te zeggen of het om volwassenen of kinderen gaat.

Kledingstukken

De politie maakte zondag bekend dat er meer kledingstukken ontbreken uit de kast van de jongetjes.

Ook werd bekend dat de overleden vader van de kinderen vier oranje spanbanden heeft gekocht en een groene zaklamp. Eén spandband is teruggevonden bij zijn lichaam in het Doornse Gat, de anderen ontbreken nog.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.