nederland

Vader broertjes maakte afscheidsrit langs belangrijke plekken

Door Claartje Vogel - 15 mei 2013

De vader van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) heeft zijn laatste dag en nacht voor zijn zelfmoord uitvoerig voorbereid. De politie denkt dat de vader vorige week maandag met zijn kinderen op de achterbank een ‘afscheidsrit’ heeft gemaakt.

Dat zegt een politiewoordvoerder dinsdag. De recherche weet vrij zeker dat de man zijn afscheidsrit langs ‘voor hem belangrijke plekken’ heeft gepland.

Contant geld

De voornaamste aanwijzing daarvoor is dat de vader maandag geld heeft gepind. De man had anders nooit contant geld op zak. Hij gaf onderweg een flink bedrag uit.

‘Misschien kocht hij die dag de sleepkabel en de spanband die bij zijn lichaam zijn gevonden. Het is in elk geval zeker dat hij geen pinspoor wilde achterlaten,’ zegt de politie. De vader schreef ook een afscheidsbrief.

Meer informatie

In het programma Opsporing Verzocht kwam dinsdagavond meer informatie naar buiten over de zaak rond de vermiste broertjes. Ruben en Julian uit Zeist worden sinds vorige week maandag vermist. De jongens waren bij hun vader, die zelfmoord pleegde in de bossen bij Doorn.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht kreeg de recherche honderden tips binnen. Dit levert volgens de politie nieuwe inzichten op, maar de vermiste jongens zijn nog niet gevonden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.